Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Grattis Lieve Lindberg som fick hederspris vid Halmstads Eldsjälsgala

Placeholder

Lieve Lindberg tillsammans med sin man Tord (till vänster) och Halmstad KK:s ordförande Helén Rosenberg (till höger).

I Halmstad hyllas årligen föreningslivets ideella krafter med en Eldsjälsgala. Den 15 februari var det dags att utse 2022 års eldsjälar och en av de eldsjälar som hyllades var Lieve Lindberg som fick utmärkelsen Årets hedersomnämnande.

Grattis Lieve! Hur känns det att ha fått utmärkelsen Årets hedersomnämnande?

- Detta var min andra minnesvärda kväll på kort tid. De senaste två månaderna har de kommit en kärleksvåg över mig, från Svenska Konståkningsförbundet, från min förening Halmstad KK och nu från kommunen och SISU Halland. Jag känner mig väldigt hedrad.

Motivering för Årets hedersomnämnande:

… listan på det som eldsjälen gör för föreningen är lång. Med ett stort hjärta för sporten, har denne eldsjäl under 30 år sett till att dess utövare glider fritt fram över isen utan några hinder. Eldsjälens idoga engagemang, passion och glädje har förutom på lokal nivå, även smittat av sig på distrikts- och nationell nivå. Under år 2022 erhöll denna eldsjäl Svenska Konståkningsförbundets förtjänstmedalj i guld och nu har det även blivit dags att bli hyllad på hemmaplan.

Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets ideella krafter. En gång om året hyllas alla kommunens eldsjälar med en Eldsjälsgala på Halmstads Teater. 2022 års eldsjälar utsågs den 15 februari 2023 på Halmstad Teater. Arrangörer för Halmstads eldsjälar är Destination Halmstad, Halmstads kommun, Hallands Bildningsförbund samt Hallands Idrottsförbund i samarbete med Hallandsposten.

 

Publicerad: 2023-02-17

Senast uppdaterad: 2023-02-17

Samarbetspartners