Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Save the date: Tränarkonferens - Den hållbara idrottaren

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Alla tränare, skriv upp helgen vecka 34 i kalendern! Som en del av Mötesplats Skatesweden arrangerar Svenska Konståkningsförbundet i samband med landslagslägret v 34 en tränarkonferens på temat Den hållbara idrottaren.

I samband med landslagslägret i slutet av vecka 34 arrangerar Svenska Konståkningsförbundet en tränarkonferens på temat Den hållbara idrottaren. Här är utgångspunkten att alla konståkare ska må bra, ha roligt i sin idrott, ha energi nog för skola, vänner och andra fritidsintressen samtidigt som de ska ha bästa förutsättningarna att utvecklas i sin idrott utifrån ambition och förutsättningar. Konferensen kommer bland annat lyfta frågor om energibalans, ätstörningsproblematik, stress, överträning och sömnbrist. Men också om hur svensk konståkning jobbar för hållbara idrottssatsningar för de som vill satsa på sin idrott. Här är skadeförebyggande träning ett avgörande moment. Hur ska vi träna från yngre åldrar för att klara av successivt ökad träningsbelastning och minimera riskerna för skador?

Under två till tre dagar med start fredagen den 25 augusti kommer vi få lyssna till spännande föreläsningar, arbeta och reflektera i workshops, och följa landslagets säsongsstart (singel och par) från läktaren då de visar upp säsongens tävlingsprogram. Mer info om konferensen kommer inom kort men skriv gärna upp datumen i kalendern redan nu. Här lägger vi grunden till den hållbara konståkaren!

På länken nedan kan du göra en intresseanmälan, vilket innebär att mer information och inbjudan skickas direkt till den e-post du uppger.

Vad? Tränarkonferens – Den hållbara idrottaren
När? Helgen v 34 (start förmiddag fredagen den 25/8)
Var? Ej klart än
För vem? Tränare på alla nivåer och alla discipliner (aktiv i förening ansluten till Svenska Konståkningsförbundet)
Publicerad: 2023-02-27

Senast uppdaterad: 2023-02-28

Samarbetspartners