Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Nära final för Nina Fredriksson i JVM-debuten

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Det blev en 32:a plats för Nina Fredriksson i kortprogrammet när hon igår debuterade i JVM som avgörs i Calgary, Kanada. Av de 47 startande i kortprogrammet går de 24 bästa vidare till finalen som avgörs på fredag.

- Givetvis tråkigt att Nina inte tog en finalplats men jag tycker att hon gjorde en bra insats i kortprogrammet. Trots missar i hoppen höll hon i hela programmet och hade höga nivåer i steg och alla piruetter. Detta var dessutom hennes första internationella mästerskap och att endast vara 6 poäng från finalen i det tuffa startfältet visar på hennes kapacitet, säger Anna Burwall, sportchef.

Med startnummer 1 av 47 startande gjorde Nina Fredriksson debut i ett internationellt mästerskap. Fredriksson hade misstag i de två första hoppelementen men var därefter säkerheten själv med höga nivåer i piruetter och steg. Med totalpoängen 42,44 var Fredriksson drygt 6 poäng att ta en plats i finalen som avgörs på fredag.

Herrarna kliver in i tävlingarna idag där Sverige representeras av Andreas Nordebäck och Casper Johansson. Herrarnas kortprogram startar 20:00 ikväll och kan följas via livestream på ISU:s youtubekanal. Länk till annan webbplats.

Följ de svenska åkarna på JVMPublicerad: 2023-03-02

Senast uppdaterad: 2023-03-02

Samarbetspartners