Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Andreas Nordebäck och Casper Johansson klara för JVM-final

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Andreas Nordebäck och Casper Johansson är klara för JVM-final. Det stod klart i natt svensk tid när herrarnas kortprogram avgjordes i Calgary, Kanada. Andreas ligger på 5:e plats och Casper på 23:e plats.

- Fantastiskt roligt med två herrar i finalen! Andreas femteplats trots en liten miss i trippel axel visar på att han kan fajtas om placeringar i yttersta toppen. Det är ett tufft startfält i år och att även Casper är vidare till final trots ett kostsamt misstag i singelhoppet är ett styrkebesked. Roligt för de båda och för svensk konståkning. Nu laddar vi om inför finalen på lördag, säger Anna Burwall, sportchef.

Casper Johansson som debuterar i ett internationellt mästerskap gick ut först av de två svenskarna och levererade ett starkt kortprogram men gjorde ett kostsamt misstag när han gjorde en dubbel öggel istället för trippel. Trots detta noterade Johansson ett nytt personbästa på 59,25 poäng och ligger inför finalen på lördag på 23:e plats.

- Jag är både nöjd och besviken. Direkt efter åket var jag besviken med missen men jag är vidare till finalen och det är jag nöjd med, säger Casper Johansson efter att tävlingen avslutats.

Andreas Nordebäck gick ut med startnummer 39 av de 42 startande. Efter en handisättning på den inledande trippel axeln levererade Nordebäck ett i övrigt felfritt program med högsta nivå i steg och samtliga piruetter. Poängen 76,82 var femte bästa i kortprogrammet och Nordebäck har knappa tre poäng upp till pallen.

- Nästan felfritt idag så absolut är jag nöjd med min insats. Jag ser fram emot finalen på lördag, säger Andreas Nordebäck.


Följ de svenska åkarna på JVM


Publicerad: 2023-03-03

Senast uppdaterad: 2023-03-03

Samarbetspartners