Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Uttagna till VM: Andreas Nordebäck och Team Inspire

Placeholder

Foto: Maria Jangbro / Daniel Klerfors

Det blir Andreas Nordebäck som representerar Sverige vid VM i konståkning i Saitama, Japan den 22-26 mars. Team Inspire representerar Sverige vid Synkro-VM i Lake Placid, USA den 31 mars till 1 april.

Andreas Nordebäck är uttagen att representera Sverige vid VM i Saitama, Japan 22-26 mars. Nordebäck har denna säsong haft sitt stora internationella genombrott på seniornivå med bland annat en nionde plats på EM i januari. I Saitama gör han karriärens första start i ett VM på seniornivå.

-Det ska bli väldigt spännande att se Andreas på VM i Japan som också blir hans debut i ett världsmästerskap. Han har en fin säsong bakom sig och om man ser till denna säsongs tävlingar går han in i VM som 15:e högst rankade åkare, säger Anna Burwall, sportchef.

Till VM i Saitama har Sverige endast deltagare med i herrarnas tävling. Detta då den av ISU fastställda tekniska kvalpoängen inte uppnåtts varken av damer eller par.

- Den tekniska kvalpoängen som krävdes denna säsong för att kvalificeras sig till VM i år var tuff. Josefin Taljegård har uppnått kvalpoängen för friåkningen men missar tyvärr med endast 0,18 poäng kvalgränsen för kortprogrammet. Även Greta och John Crafoord saknar poängen för kortprogrammet.

I Synkro-VM som avgörs i Lake Placid, USA, representeras Sverige av Team Inspire som gör sitt andra VM. Team Inspire bildades under pandemin och har endast tävlat internationellt i två säsonger.

- Team Inspire är fortfarande ett relativt nytt lag internationellt. De har sedan debuten förra året fortsatt att utvecklas och det ska bli spännande att se hur de står sig i konkurrensen med världens bästa synkrolag.


VM i Saitama, Japan 22-26 mars

VM Synkro i Lake Placid, USA 31 mars-1 april

 

 

Publicerad: 2023-03-07

Senast uppdaterad: 2023-03-07

Samarbetspartners