Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Forskningsprojekt om hälsan hos svenska konståkare

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Vid Linköpings Universitet kommer ett forskningsprojekt om hälsan hos svenska konståkare att startas upp. Syftet med studien är att bättre förstå vad unga svenska konståkare upplever och vad de behöver för att må bra med sig själva och sitt idrottande.

Forskningsgruppen söker svenska tävlingsåkare mellan 12-25 år att intervjua om deras upplevelser från svensk konståkning. Från förbundets sida välkomnar vi forskning och forskningsresultat kring konståkning för att i högre grad kunna verka för ett hållbart idrottande. Om du är aktiv tävlingsåkare i åldern 12-25 och är intresserad av att delta hittar du mer information på länken nedan.

Bild med QR-kod till studie om hälsa hos svenska konståkare.

Publicerad: 2023-03-08

Senast uppdaterad: 2023-03-08

Samarbetspartners