Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

JVM i synkroniserad konståkning startar i morgon

Placeholder

Foto: Daniel Klerfors

I morgon inleds JVM i synkro i Angers, Frankrike. Team Seaside och Team Spirit är uttagna att representera Sverige.

JVM i synkro avgörs i Angers, Frankrike 10-11 mars. Uttagna att representera Sverige vid mästerskapen är guld- respektive silvermedaljörerna från JSM 2023, Team Seaside och Team Spirit.

- Team Seaside och Team Spirit har under säsongens tävlingar visat på stigande formkurva. Vid JVM förra året kom båda lagen topp-10 och de har siktet inställt på framstående placeringar även detta år, säger Anna Burwall, sportchef

De svenska juniormästarna Team Seaside som representerar Tjörns Konståkningsklubb har en bra säsong bakom sig och kliver in i tävlingarna med bland annat två sjätteplaceringar Challengerseriens deltävlingar och en sammanlagd sjunde plats i Challengerseriens ranking.

- Vi är jättetaggade att återigen få äran att representera Sverige på JVM. Vi har kämpat och tränat hårt hela säsongen för detta och det ska bli roligt att få visa det internationellt igen. Målet i Angers är att slå vårt internationella säsongsbästa (153.89) och komma topp-5 bästa nation. (Team Seaside)
 

Team Spirit som representerar Mölndals Konståkningsklubb/Kungsbacka Konståkningsklubb har sedan åttondeplatsen vid Challengertävlingen Leon Lurje Trophy visat på stigande formkurva och laget tog i slutet av februari hem silvermedaljen på JSM.

- Det är en fantastisk känsla att få representera Sverige på JVM. Vi ser fram emot att få gå ut på isen tillsammans och göra allt vi kan och visa vad vi går för. (Team Spirit) 

På plats i Angers, Frankrike är även Alicja Eklöw som är uttagen domare. Anna Nylén är av ISU uttagen som TC.


Följ de svenska lagen på JVM!Publicerad: 2023-03-09

Senast uppdaterad: 2023-03-09

Samarbetspartners