Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Så följer du SKF-trofén

Placeholder

I helgen avgörs SKF-trofén i Vallentuna. SKF-trofén är en av få konståkningstävlingar i världen där singelåkare och par kan tävla mot varandra i lag.

I helgen är det dags för en av Sveriges stora konståkningstävlingar – SKF-trofén. I år äger tävlingen rum i Vallentuna och arrangeras av Vallentuna Konståkningsklubb på uppdrag Stockholms Konståkningsförbund och i samarbete med Svenska Konståkningsförbundet.

Det finns få konståkningstävlingar i världen där singel- och paråkare kan tävla mot varandra i lag. I Sverige finns ett undantag i den anrika SKF-trofén. SKF-trofén är en lagtävling där Sveriges olika distriktsförbund tävlar mot varandra. De 11 distrikten får ställa upp med 1 lag var. Laget ska bestå av minst 3 och max 7 åkare/par. Tävlingarna startar på fredag och avslutas på söndag.

Första tävlingen anordnades säsongen 1975/1976 i Sundsvall.

2022 stod Skåne som segrare - Vilket distrikt tar hem vandringspokalen 2023?

Vad: SKF-trofén
När: 17-19 mars
Var: Tävlingarna hålls i Vallentuna Ishall

Följ SKF-trofénPublicerad: 2023-03-14

Senast uppdaterad: 2023-03-15

Samarbetspartners