Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Vårens centrala utbildningar, kurser och samlingar

Placeholder

Svensk konståkning har en spännande vår planerad med flera centrala utbildningar, inspirationshelger och samlingar för åkare, domare och tränare. Nedan finns dessa sammanställda med länkar till mer information och anmälan.

April

Inspirations- och utbildningshelg för tränare och åkare i Synkroniserad konståkning
22–23 april, Stockholm -
Sista anmälningsdag 31 mars

Välkommen på en inspirationshelg för tränare och åkare (oavsett tidigare erfarenhet) som vill utveckla sig inom konståkningens lagsport synkroniserad konståkning! Helgen 22–23 april i Stockholm riktar sig till tränare och aktiva åkare – både med och utan tidigare erfarenhet av synkroniserad konståkning. Deltagarna får bland annat möjlighet att ta del av träningspass på och utanför is samt föreläsningar ledda av Aliki Stergiadu, Ann-Marie Carell, Helena Ericsson och Alicja Eklöw.


Utbildningshelg Domare Synkro
22-23 april, Göteborg -
Sista anmälningsdag 20 mars

Svenska Konståkningsförbundet arrangerar 22-23 april en utbildningshelg för synkro i Göteborg. Utbildningshelgen vänder sig till dig som är domare synkro med RT eller NT licens och som vill ta nästa steg i din domarkarriär eller domare synkro oavsett nivå som behöver aktivitet för att bibehålla sin domarlicens.

Maj

Ungdomssamling
5-7 maj, Malmö - Sista anmälningsdag 3 april

Svenska Konståkningsförbundet bjuder in till ungdomssamling 5-7 maj i Malmö. Syftet med ungdomssamlingen är att förbereda och utbilda åkare, tränare och föräldrar/närstående för en långsiktigt hållbar utveckling inom konståkning. Samlingen kommer bestå av träning på och utanför isen, screening samt föreläsningar. Inbjudna tränare på is och mark är Virpi Horttana (Finland) och Michael Huth (Tyskland).

Inspirations-och utbildningshelg för tränare
5-7 maj, Malmö -
Sista anmälningsdag 15 april
Välkommen på inspirationshelg för tränare (oavsett tidigare utbildningsnivå) som vill utveckla sig inom bl.a.teknik och idrottspsykologi. Inspirationshelgen sker i samband med ungdomssamling 5-7 maj i Malmö och deltagarna får bland annat möjlighet att ta del av träningspass på is som hålls av Virpi Horttana och Michael Huth

Fortsättningsutbildning för tränare (med lägst steg 2B) – Träff 1
11-14 maj, Mörrum -
Sista anmälningsdag 31 mars
Svenska Konståkningsförbundet bjuder in till Fortsättningsutbildning för tränare med lägst Steg 2 B. Förkunskapskraven för deltagande är att tränaren ska ha genomgått och blivit godkänd på steg 2 B samt fullgjort auskultation/praktik om 45 timmar. Fortsättningsutbildningen är uppdelad på digitala föreläsningar/seminarier, webbutbildningar och två fysiska träffar.

Anmälan är nu öppen till första fysiska träffen som arrangeras i Mörrum 11-14 maj. För deltagande på denna kurs krävs förutom uppfyllda förkunskapskrav för Fortsättningsutbildningen, att tränaren innan träffen genomfört och blivit godkänd på två olika teoretiska webbutbildningar inom träningslära samt deltagit på två digitala föreläsningar i Svensk konståknings ledarskap.

 

Obs! Antalet platser till samtliga utbildningar, inspirationshelger och samlingar är begränsade.

 

 

 

Publicerad: 2023-03-21

Senast uppdaterad: 2023-03-21

Samarbetspartners