Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

VM-debut för Nordebäck imorgon

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Just nu pågår VM i konståkning i Saitama, Japan. Sverige representeras av Andreas Nordebäck som gör sin första VM-start i karriären. Herrarnas kortprogram avgörs på torsdag morgon svensk tid.

- Andreas gör sin första VM-start här i Saitama. Han tog klivet upp till senior internationellt denna säsong och har visat att han har både vilja och kapacitet att fajtas om de högre placeringarna på den internationella arenan. Under hela säsongen har han fortsatt att utvecklas, framför allt vad gäller presentation och uttryck vilka är viktiga komponenter i den tuffa konkurrensen på herrsidan, säger Anna Burwall, sportchef.

Andreas Nordbäck har denna säsong haft sitt stora internationella genombrott med en nionde placering i EM-debuten i januari, medalj vid två deltävlingar i Challengerserien och en femtonde plats i världsrankingen denna säsong. Herrarna med Nordebäck i startfältet kliver in i tävlingarna torsdag morgon 07.56 svensk tid. Med startnummer 18 beräknas Andreas åka sitt kortprogram ca 10.30 (svensk tid) och siktet är inställt på final.

- Jag har haft en bra säsong och ett av de stora målen var att ta mig till VM. Jag är stolt att jag får representera Sverige och vi i teamet har jobbat hårt för att komma hit. Jag siktar på två rena åk, självklart vill jag ta mig till final, säger Andreas Nordebäck


Hålltider VM 2023 för Andreas Nordebäck (svensk tid)

Så följer du VM 2023


Publicerad: 2023-03-22

Senast uppdaterad: 2023-03-25

Samarbetspartners