Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Idag startar VM i synkroniserad konståkning

Placeholder

Foto: Nikolaj Majorov

Idag startar VM i synkroniserad konståkning i Lake Placid, USA. Team Inspire representerar Sverige. Tävlingarna startar natten till lördag svensk tid och sänds på Viaplay.

- I Lake Placid gör Team Inpire sitt andra VM. De är fortfarande ett relativt nytt lag som inte tävlat internationellt så länge så varje internationell tävling handlar om att samla erfarenhet. De har haft en bra säsong med stigande utvecklingskurva. Det ska bli spännande att se hur de står sig i konkurrensen mot världens bästa lag, säger Anna Burwall, sportchef.

I Synkro-VM som avgörs i Lake Placid, USA, representeras Sverige av Team Inspire. Laget bildades under pandemin och har endast tävlat internationellt i två säsonger. Vid VM 2022 gjorde laget mästerskapsdebut och kom då på 10:e plats. I år är siktet inställt på att klättra i resultatlistan.

-I år kommer vi att visa mångsidighet i våra två helt olika program där vi tillsammans vill förmedla en stark och självsäker känsla. Vårt mål är att uppnå en högre placering än föregående säsong och framför allt nå ut och beröra alla i arenan såväl som TV-rutan, säger Nathalie Lindqvist som är en av tränarna för Team Inspire.

Tävlingarna startar natten till lördag svensk tid och sänds på Viaplay.


Hålltider VM i synkro 2023

  • Fredag 31 mars kl 18.00 kortprogram (Lokal tid)
  • Lördag 1 april kl 15.30 friåkning (Lokal tid)


Så följer du VM 2023


Sändningstider

VM i synkroniserad konståkning sänds i Sverige via Viaplay.

Fredag 31 mars 23.55-03.25 (svensk tid)
Lördag 1 april 21.25-01.55 (svensk tid)

I Skandinavien äger ViaplayGroup (Nent Group) sändningsrättigheterna för Internationella Skridskounionens (ISU) Grand Prix-tävlingar och internationella mästerskap till och med säsongen 2022/2023.
Publicerad: 2023-03-31

Senast uppdaterad: 2023-03-31

Samarbetspartners