Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Säsongsbästa och en 9:e plats för Team Inspire

Placeholder

Team Inspire noterade nytt säsongsbästa i både friåkning och totalpoäng när VM i synkroniserad konståkning avgjordes i Lake Placid, USA. Med totalpoängen 186,16 slutade Inspire på nionde plats.

- Team Inspire gör ett riktigt bra VM. Friåkningen var det bästa jag sett dem åka och fantastiskt roligt för laget att sätta nytt säsongsbästa när det gäller. Att redan efter två säsonger som lag slå sig in i världseliten och vara nionde bästa lag visar på lagets kapacitet att framöver slåss om ännu högre placeringar, säger Anna Burwall, sportchef.

Team Inspire som låg på 10:e plats inför friåkningen levererade en fullträff i friåkningen med höga nivåer i de tekniska elementen. Laget noterade nytt säsongbästa i friåkningen med 130.86 poäng vilket var åttonde bästa poängen. Även totalpoängen 186,16 var nytt säsongsbästa och räckte till en nionde plats i slutresultatet.

Team Les Supremes, Kanada, tog hem segern före de två finska lagen Team Helsinki Rockettes och Team Unique.

VM i synkroniserad konståkning 2023


Publicerad: 2023-04-03

Senast uppdaterad: 2023-04-03

Samarbetspartners