Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Alexander Majorov leder Nordic Boys Camp 2023

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Svenska Konståkningsförbundet bjuder in konståkande killar från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island till Nordic Boys Camp 15–17 september i Åkersberga utanför Stockholm. Lägret kommer att ledas av Alexander Majorov.

- Alexander har lång erfarenhet av att träna och tävla på högsta internationella nivå. Numera är han tränare och jobbar som fysioterapeut. Med sin breda bakgrund på såväl isen som utanför sargen kommer han kunna inspirera alla åkare på lägret, säger Anna Burwall, sportchef.

Nordic Boys Camp vänder sig till konståkande killar från alla nordiska länder. Lägret arrangeras i Åkersberga, utanför Stockholm, 15-17 september och kommer innehålla träning både på och utanför isen samt föreläsningar och sociala aktiviteter.

- Syftet är att inspirera varandra över landsgränserna och ha roligt tillsammans. På många håll är killar som åker konståkning relativt få och att då få komma till ett läger med andra killar kan vara avgörande för den fortsatta träningen eller till och med satsningen mot världstoppen.

Nordic Boys Camp 2023

Vad: Nordic Boys Camp med 5–6 is pass, fysträning och teori.
För vilka: Pojkar födda mellan 2004 och 2012 samt för tränare till pojkar. Träningen kommer att delas upp i tre grupper, utifrån åkarnas nivå. Grupp 1 – Behärskar 3 olika dubbelhopp. Grupp 2 – Behärskar dubbel axel och över på samtliga trippelhopp. Grupp 3 – Behärskar några trippelhopp och tränar på samtliga trippelhopp.
När: Sammandraget börjar 15 september (fredag) kl. 15:00 och avslutas 17 september (Söndag) kl. 15:00.
Var: Åkersberga, norr om Stockholm. 40min från Stockholms central och ca 50min från Arlanda.
Mer info och anmälan för svenska åkare: Nordic Boys Camp Länk till annan webbplats.
Anmälan ska vara gjord senast 4 juni.Publicerad: 2023-05-09

Senast uppdaterad: 2023-05-09

Samarbetspartners