Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Vidareutbildning och inspiration när tränarutbildning gick av stapeln i Mörrum

Placeholder

I helgen gick den första av två träffar i Fortsättningsutbildning för tränare av stapeln i Mörrum. Foto: Privat

I helgen gick den första träffen av två i Fortsättningsutbildning för tränare. 30 tränare samlades i Mörrum för att under ledning av Susanne Olsson och Ann-Marie Carell ta nästa kliv i sin tränarutbildning.

- Vi har haft väldigt roliga dagar tillsammans både på och utanför isen. Deltagarna på kursen har varit engagerade och tagit med sig energi in i varje delmoment. Som alltid är reflektion och diskussion viktigt och här tar även vi som föreläsare med oss nya insikter, säger Susanne Olsson, som var en av två huvudansvariga för träffen i Mörrum.

På schemat i Mörrum stod bland annat ispraktik i form av skating skills, piruetter, koreografi och hopp. Utanför isen låg fokus på periodisering och planering samt fysträning och screening.

Fortsättningsutbildningen riktar sig till tränare med lägst steg 2 B och innehåller förutom två fysiska träffar webbutbildningar, digitala föreläsningar och självstudier. Här kan du läsa mer om Fortsättningsutbildningen. Länk till annan webbplats. Nästa träff arrangeras i Åkersberga 14-17 september.

 

 

 

Publicerad: 2023-05-16

Senast uppdaterad: 2023-05-16

Samarbetspartners