Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenskt på isen när Challengertävlingen Nebelhorn Trophy avgörs

Placeholder

T.v. Syskonparet Greta och John Crafoord , T.h. Sveriges nya isdanspar Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov. Foto: Maria Jangbro

Idag startar Challengertävlingen Nebelhorn Trophy i tyska Oberstdorf. Milla Ruud Reitan och Nikolaj Majorov gör där karriärens första tävling tillsammans. I Oberstdorf tävlar även syskonparet Crafoord som har inlett säsongen starkt.

Nebelhorn Trophy som startar idag ingår som en av nio deltävlingar i ISU:s Challengerserie Länk till annan webbplats., där varje tävling ger möjlighet för åkarna att plocka världsrankingpoäng och kvalpoäng till kommande mästerskap.

- Det ska bli väldigt roligt att se Milla och Nikolai i Nebelhorn Trophy. De startade upp sin satsning i våras och har utvecklats fort. I Nebelhorn ställs de mot väldigt duktiga isdanspar och det blir spännande att se hur står sig i internationell konkurrens så här tidigt i deras satsning, säger Anna Burwall, Sportchef.

Det var under våren 2023 som Nikolaj Majorov, en av Sveriges bästa manliga konståkare, bestämde sig för att byta disciplin. Numera representerar han tillsammans med norskfödda Milla Ruud Reitan Sverige i isdans. I Oberstdorf gör Ruud Reitan/Majorov sin första tävling tillsammans med målsättning att uppnå såväl landslagspoäng som tekniska kvalpoäng för internationella mästerskap.

Greta och John Crafoord imponerade stort när de inledde tävlingssäsongen i New York, USA, för några veckor sedan. Syskonparet noterade nytt personbästa med över 20 poäng vilket innebar att de även klarade de internationella tekniska kvalpoängen för både EM och VM.

- Greta och John har verkligen utvecklats tekniskt under sommarens träning och visade upp två starka program i New York. Det är imponerande hur de kommit tillbaka från Gretas allvarliga knäskada och kontinuerligt tagit nya kliv i sin utveckling.

 

Följ de svenska åkarna i Nebelhorn Trophy

 

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Samarbetspartners