Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Leon Lurje Trophy 2024 ställs in

Placeholder

Den internationella synkrotävlingen Leon Lurje Trophy, planerad att äga rum 25-28 januari, ställs in. Beslutet har fattats med hänsyn till att antalet anmälda nationer är otillräckligt för att skapa den internationella tävlingsatmosfär och upplevelse tävlingen strävar efter. Dessutom innebär det begränsade antalet anmälda nationer att lagen inte kan tilldelas rankingpoäng.

- Det är ett otroligt tråkigt beslut att fatta men på grund av det begränsade antalet anmälda nationer kan de deltagande lagen inte tilldelas rankingpoäng och vi kan heller inte skapa den internationella tävlingsatmosfär som vi strävar efter. Bakom beslutet ligger den tuffa konkurrensen från Challengerserien i synkro där en av deltävlingarna, i ett relativt sent planeringsstadium, flyttades till samma datum som Leon Lurje Trophy 2024, säger Camilla Fredman, tävlingsansvarig Svenska Konståkningsförbundet.

Leon Lurje Trophy skulle arrangerats i Göteborg 25-28 januari men ställs nu in på grund av för få anmälda nationer. Istället blickar Svenska Konståkningsförbundet fram mot nästa säsongs Leon Lurje Trophy samt Junior-VM i synkro.

- Vi har sett fram emot att välkomna synkrolag från Europa och övriga världen till Göteborg igen. Nu kraftsamlar vi för nästa säsongs arrangemang där arbetet redan i gång. I januari 2025 anordnar vi Leon Lurje Trophy som vi hoppas kommer vara en del av Challengerserien igen och i mars välkomnar vi världens bästa juniorlag till Sverige. Det ser vi fram emot!

 

 

Publicerad: 2023-11-24

Senast uppdaterad: 2023-11-24

Samarbetspartners