Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Svenska medaljer i Tallinn Trophy

Placeholder

De svenska framgångarna fortsätter. I helgens internationella tävling i Tallinn, Estland, tog Team Sweden hem två medaljer och två placeringar topp-6. Josefin Taljegård tog silver i damklassen och Hugo Bostedt brons i juniorer herrar.

- Ett riktigt styrkebesked från Josefine Taljegård som haft en väldigt bra inledning på säsongen. Tävling för tävling har hon ökat i poäng och nu i Tallinn var hon nära att ta nytt personbästa, säger Anna Burwall, Sportschef Svenska Konståkningsförbundet.

I damklassen tog Josefin Taljegård ledningen efter en fullträff till kortprogram med högsta nivå på samtliga element. Även i friåkningen levererade Taljegård ett starkt program med höga nivåer på de tekniska elementen. Taljegård slutade på 2:a plats och tog därmed hem säsongens andra internationella medalj.

Medalj blev det även för Hugo Bostedt som i juniorer herrar knep bronset. I seniorer herrar kom Oliver Praetorius på 5:e plats tätt följd av Jonathan Egyptson på 6:e plats.

 

 

 

Publicerad: 2023-11-24

Senast uppdaterad: 2023-11-24

Samarbetspartners