Gå till innehåll
Östra Götalands Konståkningsförbund
Östra Götalands Konståkningsförbund

Årets ungdomsledarpris på Gotland

Stort grattis Jessica Hermansson, IK Graip som har tilldelats Region Gotlands ungdomsledarpris!

Motiveringen lyder:

"Under de tre år som Jessica Hermansson varit i föreningen har verksamheten lyfts till nya höjder. Föreningen har gått från 19 licensierade tävlingsåkare till 40 – mer än en fördubbling. Jessica hittar man i styrelserummet och på isen, samt överallt annars hon kan verka för att idrotten ska växa på ett lustfyllt sätt.

Jessica hittar nya vägar och brinner för att konståkningen ska vara en säker och rolig sport för alla som vill vara med.

Bredden före eliten är Jessicas sätt att arbeta och hon ser till att åkarna får tillgång till mental träning, allsidig fysträning, som hon själv håller i, samt kostlära.

Tillsammans med Gotlands Idrottsförbund så utverkade Jessica ett samarbete med en elittränare från Skåne, Tyringe KK, som besöker IK Graip regelbundet och tränar både åkare och utvecklar tränarna i IK Graip.

Tillsammans med huvudtränaren Sofie Lingström har Jessica arrangerat sex kortläger, två klubbtävlingar och två stora shower utöver den vanliga verksamheten med sex träningar i veckan, tävlingar på fastlandet och arbete för att hitta finansiering för verksamheten.

Hennes mål är att bedriva en verksamhet där alla kan vara med oavsett ekonomiska och kroppsliga förutsättningar och det lägger hon gladeligen upp mot 20 timmar i veckan för.

Årets ungdomsledare är Jessica Hermansson, IK Graip."

Jessica kommenterar priset:

"-Det känns otroligt hedrande att Region Gotland ser vad vi gör och vad vi åstadkommer tillsammans i IK Graip, det är en lagprestation från hela Konståkningssektionen. Personligen är jag så rörd att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det."

Ett riktigt stort och välförtjänt grattis Jessica!!

Läs mer på Region Gotlands hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2019-11-13

Senast uppdaterad: 2019-11-13

Samarbetspartners

Sponsorer