Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

SKF-trofén

En bild

Det finns få konståkningstävlingar i världen där singel- och paråkare kan tävla mot varandra i lag. I Sverige finns ett undantag i den anrika SKF-trofén.

SKF-trofén är en lagtävling där Sveriges olika distriktsförbund tävlar mot varandra. De 11 distrikten får ställa upp med 1 lag var. Laget ska bestå av minst 3 och max 7 åkare/par. För att kunna utnyttja maximalt antal deltagare (7) ska laget representeras av åkare/par i minst fyra (4) olika klasser, varav minst en herr-, pojk- eller parklass. I årets SKF-trofé har dessutom varje distrikt fått möjlighet att lägga till en extra deltagare i valfri klass, så laget kan bestå av upp till 8 åkare.

SKF-trofén 2023

Stockholms Konståkningsförbund ansvarar för årets SKF-trofé och har utsett Vallentuna Konståkningsklubb som värd den 17-19 mars 2023 i Vallentuna ishall.

Resultatet i lagtävlingen uppdateras efter varje segment här: https://www.vallentunakk.se/sida/?ID=422828

Så här beräknas lagresultatet

  • Samtliga deltagare i respektive klass erhåller lagpoäng baserat på sin placering i respektive tävlingsdel (1=40, 2=30, 3=20, övriga 10 poäng).
  • För att deltagare ska erhålla full lagpoäng gäller följande: för singel minst tre (3) deltagare i klassen, för par minst två (2) par i klassen. När detta inte är uppfyllt erhåller dessa 10 lagpoäng.
  • Lagpoängen summeras efter kortprogrammet och ger en lagrankning. Lagpoängen summeras sedan separat för friåkningen och läggs till lagpoängen efter kortprogrammet.
  • Det distriktslag som har högst lagpoäng är segrare i SKF-Trofén. Vid lika total lagpoäng är det lag före som har deltagare i flest klasser. Är även det lika är det lag före som har högst lagpoäng i friåkningen. Är även det lika delar lagen placering.


Följ SKF-trofén 2023Publicerad: 2022-10-24

Senast uppdaterad: 2023-03-20

Samarbetspartners