Gå till innehåll
Västergötlands Konståkningsförbund
Västergötlands Konståkningsförbund

VKF:s killar tränade tillsammans i Lidköping

Sex killar från Västergötlands konståkningsförbund samlades den 1 april i Lidköpings ishall för att träna tillsammans. Och även om träningen var viktig, så var det ett annat syfte med träffen, att träffa andra killar i andra föreningar och få se att man inte är ensam kille om att träna konståkning.

 


Gottfrid Lundkvist, Lidköpings konståkningsklubb, Casper Johansson, Mariestads konståkningsklubb, Raoul Schulteiss, Tibro konståkningsklubb, Emil Engwall, Borås konståkningsklubb samt Emil Lindholm och Samuel Djupfeldt från Konståkningsklubben Trollhättan/Vänersborg. Det var namnet på de sex killarna som på söndagsförmiddagen samlades i Lidköping för att träna tillsammans. Det här var en dag som blev helt olik den vardag, där de vanligtvis tränar.

- Jag tränar bara med tjejer, konstaterade Casper Johansson från Mariestads konståkningssklubb

Och de andra killarna höll med, tjejerna dominerar på hemmaisen. Men så var inte fallet i Lidköping på söndagen. Här var det killarna  som ”ägde”  isen.  Gottfrid Lundkvist från Lidköpings konståkningsklubb var nöjd med dagen:

- Det var roligt att få träna tillsammans med  andra killar, sa han när träningsdagen var över.

En av de yngre deltagarna var Raoul Schulteiss från Tibro konståkningsklubb. Raoul tränar vanligtvis fyra dagar i veckan och har ett mål med sin träning.

- Att bli bättre än storebror.

Och storebror, det är ingen mindre än Adrian Schulteiss. Det gäller att sikta högt - och sjuårige Raoul som tränat konståkning i fyra år är en bra bit på väg.

- Salchow är mitt favorithopp.

Dagen inleddes med ett ispass. Därefter var det dags för markträning innan en välbehövlig paus väntade. Då fick killarna mellanmål i LKK:s klubbrum. Efter vilan var det dags för det  andra ispasset. Dagen avslutades med lunch.

 


Träningen leddes av Nelli Pylkina, huvudtränare i Lidköpings konståkningsklubb. Under dagen tränades både steg, hopp och piruetter.

- Det är jättebra att pojkar kan samlas på det här sättet, för att det är ofta bara en kille bland alla flickor i klubben. Den här formen med sammandrag är ett bra sätt för att de ska lära känna varandra och kunna mötas i grupp, säger Nelli och fortsätter:

- Det ger dem också möjlighet att prata och utbyta erfarenheter med varandra.

 

 

Publicerad: 2012-04-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer