Gå till innehåll
Västergötlands Konståkningsförbund
Västergötlands Konståkningsförbund

Huvudtränare till Alingsås konståkningsklubb

Placeholder

Inför säsongen 24/25 söker vi en ny huvudtränare. Vi söker dig som brinner för konståkning och vill vara med i utveckling av vår förening, våra åkare och samtidigt bidra till ett starkt tränarteam.

Vi ger dig förutsättning att kunna fokusera på att coacha våra fantastiska åkare.

Alingsås konståkningsklubb (AliKK) är en förening som arbetar för att alla som vill åka skridskor och konståkning ska känna sig välkomna och må bra, såväl fysiskt som psykiskt. Klubben grundades 2012 och har sedan starten haft en positiv utveckling Vi är ett synligt inslag i caféstaden Alingsås med vår årliga välbesökta julshow och vårshow.

Idag är vi ca 75 åkare med drygt 50 tävlingsåkare på olika nivåer, varav en handfull åkare på A-nivå. Vår målsättning är att fortsätta öka och bredda vår verksamhet samt att bli fler tävlingsåkare.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Träna åkare på olika nivåer, både på is och på barmark.
  • Skapa, utveckla och dokumentera tävlingsprogram på olika nivåer.
  • Delta vid tävlingar, test samt andra aktiviteter och arrangemang.
  • Tillsammans med övriga tränare leda verksamheten och aktivt delta i planering och organisering av träningen, efter överenskommen uppdelning av arbetsuppgifterna mellan tränarna.
  • Coacha övriga tränare samt hjälptränare.
  • Arbeta tillsammans med Tränings- & Tävlingskommittén gällande övergripande planering och organisering av träning och tävling.
  • Aktivt bidra till att skapa en positiv träningsmiljö och klubbkänsla.

Kvalifikationer

Vi tror att du är tränare idag, eller kanske har varit tränare tidigare och längtar tillbaka till konståkningen. Du vill gå från en tränarroll till att ta ett större ansvar som huvudtränare för klubben och kunna arbeta med utveckling av såväl åkare som tränare. Du har tränarutbildning steg 3, eller vill utbilda dig till detta.

Meriterande om du tidigare, själv varit aktiv A-åkare.

Du är pedagogisk, engagerad och tycker om att arbeta med barn och ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar och nivå. Du är målmedveten, strukturerad och vill bedriva träning med god kvalité genom ett långsiktigt hållbart perspektiv.

Du är nyfiken och håller dig uppdaterad på nyheter och regeländringar mm inom konståkningen och framför allt den information som Svenska konståkningsförbundet ger ut.

All form av tränarutbildning, pedagogisk utbildning och vidareutbildning inom konståkning och personlig erfarenhet/fallenhet är meriterande.

Erfarenhet av övriga discipliner inom konståkningen (synkro, par, isdans, solodans) ser vi som intressant och spännande.

Anställningsform och ersättning.

Vi erbjuder timanställning enligt överenskommelse. Lön baseras på utbildning och erfarenhet. Tjänsten innebär dags-/kvälls- och helgarbete och följer till stor del de träningstider vi får för respektive säsong.

Huvudsakliga arbetsplatsen är Alingsås nybyggda ishall men fram tills den står färdig december 2024 är arbetsplatsen mestadels Vårgårda ishall.

Som tränare hos oss blir du medlem i en liten inkluderande konståkningsklubb med åkare som täcker hela spannet från nybörjare till A-åkare, där glädje, glöd, gemenskap är levande ledord!

Vi ser fram emot din ansökan och att träffa dig!

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV till: ThereseSundwall@alingsaskk.se

Har du frågor? Therese Sundwall 0707 553778

www.alingsaskk.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-01-05

Senast uppdaterad: 2024-01-05

Samarbetspartners