Gå till innehåll
Västergötlands Konståkningsförbund
Västergötlands Konståkningsförbund

Information om Borås Konståkningsklubb

Placeholder

Borås Konståkningsklubb – en klubb med sikte på framtiden!

Med drygt 200 aktiva åkare är Borås Konståkningsklubb en av VKF:s största klubbar och en förening under ständig utveckling. Hos oss finns åkare i alla åldrar och på alla nivåer från nybörjare till Nationella Serien. Alla ska kunna vara en del av vår förening utifrån sina egna mål och förutsättningar!

V32 tillträder vi tillsammans med Konståkarna Borås de två nya isytorna i Borås i Iskristallen Arena. En anläggning som primärt är anpassad för konståkning - en av de första i sitt slag i Sverige! En yta att mötas för alla konståkningsälskare både aktiva och de som bara vill åka på Allmänhetens åkning. Vi hoppas att få möjlighet att visa upp vår nya anläggning under hösten både under invigning och förhoppningsvis även vid tävlingar på olika nivåer.

De två senaste åren har vi haft möjligheten att anordna både ett SM och ett NM vilket har visat att vi i regionen har kapacitet och kunskap att anordna de stora tävlingarna. Vi har byggt upp en fantastisk styrka där vi stöttar varandra och på riktigt arrangerar tävlingar i världsklass tillsammans med SKF! Att med idella krafter både från vår egen klubb och från andra klubbar i regionen anordna tävlingar som sträcker sig över flera dagar, visar verkligen på Glädje, Glöd och Gemenskap.

Vi vill än en gång rikta vårt stora tack till alla er som på olika sätt hjälpt till för att göra detta möjligt!

Inför den kommande säsongen och med ny ishall gör vi en storsatsning och har i dagarna signat Josefin Taljegård som tränare. Josefin kommer bli ett fantastiskt tillskott till vår befintliga tränarstab där vi har en oerhörd bredd utav både erfarna tränare med vår huvudtränare Ann-marie Lindqvist i spetsen, men även många yngre förmågor från klubben som löpande utbildar sig för sin fortsatta utveckling.

Utbildning är ett annat ben som vår klubb brinner för. Under våren arrangerar BKK tillsammans med VKF två utbildningar: Grundutbildning V15 och steg 2B V19 som båda hålls av Ann-Marie.

Helgen vecka 20 håller Borås Konståkningsklubb i VKFs årliga A-sammandrag Fystempen. Denna gången innehåller sammandraget en extra dag på is och lite extra inspiration och överraskningar.

Vi har också vårt uppstartsläger V32, där det kommer bli första gången vi får stå på is i nya Iskristallen Arena, det blir också den veckan som blir starten för Josefin Taljegård!

Vi är enormt taggade på kommande säsonger och ser fram emot fortsatt gott samarbete inom förbundet där vi tillsammans jobbar för att få konståkningen att växa och synas!

Finns även en fin film på Josefin här från Oniceperspective: https://www.instagram.com/p/C5Tb-0Wr0vT/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-04-28

Senast uppdaterad: 2024-04-28

Samarbetspartners