Gå till innehåll
Västra Svealands Konståkningsförbund
Västra Svealands Konståkningsförbund

Lyckad miniorsatsning

Placeholder

Under söndagen arrangerade VSKF den årligen återkommande miniorsatsningen. Totalt deltog närmare 30 åkare samt fyra tränare, utöver Susanne Seger som är ansvarig tränare för satsningen. Deltagarna kom från SK Tranan, Örebro KK, KK Lutz och Hammarö KK

 

Åkarna samlades en stund innan sitt första ispass för att tillsammans värma upp på marken. Därefter gick de på isen och körde ett pass med fokus på skridskoåkning och framförallt bra saxning. Gruppernas andra ispass innehöll även det en del steg och bågar men också hopp och piruetter. Efter det andra ispasset joggade de sedan ned och stretchade tillsammans.

Miniorsatsningarna är ett utmärkt tillfälle för åkare, tränare och föräldrar att träffas och lära känna varandra. För åkarna är det även ett sätt att slussas in i konståkningens vardag, att våga träna för andra tränare, tillsammans med andra åkare samt att våga visa moment inför personer man inte känner. Det är också utvecklade för åkaren att få feedback på det de utför från någon annan än sin "hemma"-tränare. För tränarna är miniorsatsningarna ett bra tillfälle att utvecklas, samla inspiration och lära av varandra.

Tyvärr deltog endast fyra, av distriktets åtta föreningar. Men de som deltog var mycket nöjda med dagen.

 

Publicerad: 2013-03-15

Senast uppdaterad: 2015-04-08

Samarbetspartners