Gå till innehåll
Västra Svealands Konståkningsförbund
Västra Svealands Konståkningsförbund

Efter över 15 års styrelsearbete lämnar Helen VSKF för nya utmaningar

Placeholder

Under de senaste 15 åren har Helen Åhlén på olika sätt varit aktiv i styrelsearbete inom konståkningen i vårt distrikt. Både som ordförande och sekreterare på klubbnivå och de senaste åren som bl a ansvarig för tävlingsfrågorna i distriktsstyrelsen. Inför årsmötet när hennes mandatperiod gick ut meddelade hon att hon inte ställde upp för omval.

 

Hur komer det sig att du lämnar styrelseuppdraget i Västra Svealands KF?

Jag är inte på något sätt trött på konståkningen. Trots att jag inte längre har några barn som är aktiva idrottsutövare inom sporten så tycker jag fortfarande att det är jätteroligt att jobba med dom här frågorna. Jag blev tidigt i våras tillfrågad om jag kunde tänka mig att ingå i Svenska Konståkningsförbundets tävlingskommitté. Det kändes jätteroligt att bli tillfrågad men jag bad om lite betänketid. Efter lite funderingar och diskussioner hemma så beslutade jag mig för att tacka ja till uppdraget.

Vad innebär uppdraget?

Kommittén har tidigare bestått av fyra personer, men när jag blev invald så är den nu utökad till fem personer och vi är spridda över hela Sverige. I vår uppdragsbeskrivning står det bl a att vi ska, tillsammans med tävlingsarrangörer, genomföra en del större förbundstävlingar, som SM, SKF-trofén osv. Vi jobbar också mycket med tävlingsadministrationen med allt ifrån IT-stöd till antagningsförfaranden på olika sätt. Som sagt, jag har inte i detalj hunnit sätta mig in i vad uppdraget innebär. Vi ska ha vår första arbetsdag i början av juni. Det ska bli jätteroligt att få jobba med svensk konståkning på en annan nivå och se allt från ett annat perspektiv.

Lämnar du vårt distrikt helt och hållet nu?

Absolut inte! Först och främst ska jag lämna över mina frågor som jag jobbar med i distriktet till någon ny. Sen kommer jag som "mamma" att vara kvar i Örebro Konståkningsklubbs tävlingsgrupp. Jag brukar säga att jag är "barnsligt förtjust i att arrangera tävlingar". Jag tycker verkligen att det är jätteroligt! Det är viktigt för föreningar att arrangera tävlingar! Inte bara för den ekonomiska biten utan även sett som ett utbildningssyfte! Det blir lätt en "negativ stämpel" runt att arrangera tävlingar - alla "måsten", det är jobbigt osv. Jag tycker att föreningarna ska se det som en möjlighet istället! Om man arrangerar ex. en deltävling i elitserien så ger man sina åkare en möjlighet att se duktiga åkare på hemmaplan. Åkare som kan bli förebilder för morgondagens stjärnor. Det ger också en sammanhållning i klubbarna när man arrangerar en tävling. Alla måste hjälpas åt och arrangera tävlingar. Vi kan inte klaga på att det är svårt att få med åkarna på tävlingar, när vi i andra andetaget inte själva vill arrangera tävlingar. Det är verkligen en hjärtefråga för mig! Sen tror jag att det är oerhört viktigt för mitt arbete i kommittén att ha kvar en lokalförankring runt ävlingsarbetet.

 

Västra Svealands KF önskar Helen stort lycka till med sitt uppdrag i SKF:s tävlingskommitté! 

Publicerad: 2013-05-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners