Gå till innehåll
Västra Svealands Konståkningsförbund
Västra Svealands Konståkningsförbund

Bella på nionde plats i Riksmästerskapen

Placeholder

Isabella Sonneblom från Örebro konståkningsklubb har tillsammans med sin tränare Susanne Seger, i dagarna deltagit i riksmästerskapen (RM). RM avgörs för andra året i rad i Växjö och Vida Arena.

I klassen ungdom 13 flickor deltog 18 åkare från 15 föreningar runt om i landet. Åkarna har kvalificerat sig till RM genom sina tävlingsresultat i Elitserien. Tävlingen startade i onsdags, Bella åkte då ett mycket bra kortprogram där alla moment var felfria utom ett fall på dubbel axel. Detta placerade henne på en tioende plats. Därefter följde hon upp med en jättefin friåkning; stod alla hoppen, fick level tre i sina steg och hopp i sitt, dessutom lyckades Bella få level fyra på kombinationspiruetten. Efter friåkningen avancerade Bella till en nionde plats sammanlagt. När friåkningen var avslutad stod autografjägarna längs med kiss and cry-corner för att få en glimt av Bella.

 - Hon har gjort en jättefin insats här i Växjö, säger tränare Susanne Seger.

Detta var första gången Bella deltog i SM-veckan och hon är själv nöjd med sin tävling och tar med sig mycket inspiration hem.   

 

Här kan du se det fullständiga resultatet. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2013-12-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners