Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Teknisk specialist (TS) och Teknisk Kontrollant (TC)

En bild

Teknisk specialist (TS)

Rollen som Teknisk specialist (TS) innebär att du ingår i tävlingens tekniska panel och är den som identifierar varje tekniskt element som åkaren utför. Under ledning av den tekniska kontrollanten (TC) arbetar du i ett team tillsammans med en assisterande teknisk specialist, dataoperatör och videooperatör.

För att bli TS ska du vara 20 år fyllda och ha goda kunskaper i engelska (tala och läsa då då engelska är arbetsspråket för tekniska specialister och kontrollanter). Du ska ha varit aktiv tävlingsåkare, lägst Junior A, eller vara tränare med lägst steg 3 eller Fortsättningsutbildning för tränare. Det är möjligt att inneha TS-licens och vara tränare samtidigt.

Utbildningskraven för TS på respektive nivå framgår av § 302 i Tävlings- och uppvisningsregler som du hittar på sidan med tävlingsregler.

Teknisk kontrollant (TC)

Som Teknisk kontrollant (TC) ansvarar du för tävlingens tekniska panel och är därmed ytterst ansvarig för bedömningen av det tekniska innehållet i varje åkares program. Du arbetar i ett team tillsammans med de tekniska specialisterna, dataoperatören och videooperatören.

För att bli Teknisk kontrollant ska du ha domarutbildning steg 3 samt ha goda kunskaper i engelska (tala och läsa då då engelska är arbetsspråket för tekniska specialister och kontrollanter).

Utbildningskraven för TC på respektive nivå framgår av § 302 i Tävlings- och uppvisningsregler som du hittar på sidan med tävlingsregler.

 

Publicerad: 2022-12-19

Senast uppdaterad: 2024-04-29

Samarbetspartners