Gå till innehåll
Västra Svealands Konståkningsförbund
Västra Svealands Konståkningsförbund

Tävling

Det är distriktes föreningar i som är arrangerar tävlingarna. Distriktets tävlingsverksamhet omfattar ett normalt verksamhetsår en a-tävling, ca 2 klubbtävlingar och ett antal stjärntävlingar. Vart tredje år står också någon förening inom distriktet värd för DM.

VSKF uppdrag är att på olika sätt vara samordnande och stöttandet för att underlätta arrangerandet av tävlingar inom distriktet. Detta innebär bl.a. att:

- tillsammans med de andra svealandsdistrikten förvalta och underhålla tävlingsutrustningen som behövs vid klubb- och A-tävlingar.

- föra en dialig med de föreningar inom distriktet som vill arrangera tävlingar så att tävlingarna inte krockar tidmässigt och att de blir så bra variation på tävlingar som möjligt. Eftersom vi delar tävlingsutrustning klubb- och A-tävlingarmed med övriga svealandsdistrikt måste även tävlingsdatum samordas med dem.

-sätta samman distriktlag till SKF-trofén.

-stötta föreningar fler utbildar sig till domare och andra funktiärsroller som behövs för att tävlingar på olika nivåer ska kunna genomföras.

Mer information om att tävla och att arrangera tävling finns att läsa på förbundets sida "Tävla" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-04-18

Senast uppdaterad: 2023-04-18

Samarbetspartners