Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Klubbtävlingar

Klubbtävling
är avsedd för Singelåkning, Paråkning, Isdans och Synkro för alla kategorier och och alla åldrar på A- och B-nivå. Bedömningen sker genom en förenklad variant av bedömningssystemet med färre personer i teknisk panel och domarpanel. Bedömningen sker med domardatorer och tekniska panelen har tillgång till video.

Klubbtävlingar riktar sig till åkare på A- och B-nivå. Klubbtävlingar genomförs på regional nivå där distrikten målgruppsinriktar tävlingarna efter det regionala tävlingsbehovet. Förutsättningarna för klubbtävlingarna ser olika ut i olika distrikt och det är viktigt att distrikten kartlägger olika målgrupper samt säkerställer att ingen kategori i distriktet står utan tävlingstillfällen.

Distriktet bör även säkerställa att en genomtänkt strategi finns för hur begränsningar av åkare ska göras vid för många anmälda till till klubbtävling. Även här är det viktigt att alla arrangörsföreningar samt anmälande föreningar (ska beskrivas i tävlingsinbjudan) får ta del av denna strategi, så att alla vet på vilka villkor de bjuds in.

Föreningar anmäler sina åkare till klubbtävlingar direkt till varje tävlingsarrangör.

Publicerad: 2022-12-19

Senast uppdaterad: 2022-12-19

Samarbetspartners